Wydawnictwo SGGW
PANEL KLIENTA
zaloguj się
znajdź
wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
pzejdź do koszyka
Aby korzystać ze schowka,
musisz się zalogować.
pzejdź do schowka
INDEKS TYTUŁÓW
Pokaż tytuły na literę  
 
INDEKS AUTORÓW
Pokaż autorów na literę  
 
katalog do druku do pobrania
Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
propozycja

Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej

do koszyka
cena: 35,00 zł
sprawdź koszty przesyłki
jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości...
...dodaj go do schowka
wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
rok wydania: 2014
wydanie: I
oprawa miękka
stron: 272
format: B-5
EAN: 9788375836028
ISBN: 978-83-7583-602-8
Ocena:
   (średnia 5; głosów: 1)
Twoja ocena:
Oceń pozycję:
Spis treści
Wprowadzenie ... 5
 
Część 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego ... 9
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe ... 28
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw ... 54
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe ... 73
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
 
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze ... 91
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka ... 105
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków ... 118
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów ... 134
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów ... 149
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne ... 165
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
 
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych ... 181
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie ... 181
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi ... 199
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego ... 220
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu ... 229
Elżbieta Żelechowska
 
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe ... 243
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj ... 258
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska
Osoby zainteresowane tą pozycją kupowały również:
więcej
Podobne
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
cena 35,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnegopropozycja

ISBN: 978-83-7583-576-2
,
stron: 348
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
do koszyka
Żywność ekologiczna - skrypt do ćwiczeń

Żywność ekologiczna - skrypt do ćwiczeń

ISBN: 978-83-7583-588-5
,
stron: 164
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Wybrane zagadnienia ekologiczne

Wybrane zagadnienia ekologiczne

ISBN: 978-83-7583-207-5
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Logistyka - Wybrane zagadnienia

Logistyka - Wybrane zagadnienia

ISBN: 978-83-7583-010-1
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
Wybrane zagadnienia z finansów

Wybrane zagadnienia z finansówpropozycja

ISBN: 83-7244-759-4
,
oprawa miękka
cena 45,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z analizy żywności

Wybrane zagadnienia z analizy żywnościpropozycja

ISBN: 978-83-7583-163-4
,
stron: 252
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności

Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności

ISBN: 978-83-7583-190-0
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Wybrane zagadnienia z geometrii wykreślnej

Wybrane zagadnienia z geometrii wykreślnejpropozycja

ISBN: 83-7244-776-4
,
oprawa miękka
cena 14,00 zł
Wybrane zagadnienia wytrzymałości materiałów

Wybrane zagadnienia wytrzymałości materiałówpropozycja

ISBN: 83-7244-606-7
,
stron: 156
,
oprawa miękka
cena 15,00 zł
Opodatkowanie przedsiębiorstw - wybrane zagadnienia

Opodatkowanie przedsiębiorstw - wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-388-1
,
stron: 208
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Sprawozdawczość finansowa - wybrane zagadnienia

Sprawozdawczość finansowa - wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-865-7
,
stron: 202
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
do koszyka
Zarys oceny żywienia

Zarys oceny żywieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-428-4
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Biologia roślin ozdobnych. Wybrane zagadnienia

Biologia roślin ozdobnych. Wybrane zagadnienia

ISBN: 978-83-7583-656-1
,
stron: 268
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności wyd. II

Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności wyd. IIpropozycja

ISBN: 978-83-8237-069-0
,
stron: 496
,
oprawa twarda
cena 35,00 zł
Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym

Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczympropozycja

ISBN: 978-83-7583-850-3
,
stron: 314
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności wyd. I

Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności wyd. I

ISBN: 978-83-7583-412-3
,
stron: 496
,
oprawa miękka
cena 50,00 zł
do koszyka
Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia

Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-659-2
,
stron: 212
,
oprawa miękka
cena 28,00 zł
do koszyka
Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

ISBN: 978-83-7583-513-7
,
stron: 192
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
NEWSLETTER
Aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach Wydawnictwa, wpisz się na listę:
>
WYDAWNICTWO
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
W WARSZAWIE

ul. Nowoursynowska 161
02-787 Warszawa
(budynek nr 48 - Biblioteka Główna SGGW)

e-mail: wydawnictwo@sggw.edu.pl

więcej »
opracowanie: Prekursor