Wydawnictwo SGGW
PANEL KLIENTA
zaloguj się
znajdź
wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
pzejdź do koszyka
Aby korzystać ze schowka,
musisz się zalogować.
pzejdź do schowka
INDEKS TYTUŁÓW
Pokaż tytuły na literę  
 
INDEKS AUTORÓW
Pokaż autorów na literę  
 
katalog do druku do pobrania
Jakość usług gastronomicznych a ochrona konsumentów w Polsce
propozycja

Jakość usług gastronomicznych a ochrona konsumentów w Polsce

do koszyka
cena: 25,00 zł
sprawdź koszty przesyłki
jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości...
...dodaj go do schowka
wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
format: B-5
EAN: 9788375834673
ISBN: 978-83-7583-467-3
Jeszcze nie oceniano tej pozycji.
Twoja ocena:
Oceń pozycję:

160 s., lipiec 2013

Spis treści
Wstęp ... 5

Rozdział I. Usługi gastronomiczne w Polsce ... 9
1. Struktura placówek gastronomicznych i przychody z działalności gastronomicznej ... 9
2. Korzystanie z usług gastronomicznych oraz czynniki wpływające na wybór przez konsumentów placówek usług gastronomicznych ... 16

Rozdział II. Uwarunkowania rozwoju ochrony konsumentów i regulacje prawne obowiązujące w tym zakresie na rynku usług gastronomicznych w Polsce ... 35
1. Rozwój ochrony konsumentów i katalog praw przysługujących konsumentom na rynku usług gastronomicznych ... 35
2. Akty prawne dotyczące ochrony konsumentów na rynku usług gastronomicznych ... 43
2.1. Analiza wybranych regulacji prawnych związanych w szczególności z ochroną interesów ekonomicznych konsumentów usług gastronomicznych ... 44
2.2. Wymagania wobec usług gastronomicznych w świetle prawa żywnościowego ... 60
3. Organizacje chroniące konsumentów na rynku usług gastronomicznych ... 81
4. Odpowiedzialność przedsiębiorcy za świadczenie usług gastronomicznych – wybrane aspekty ... 91

Rozdział III. Postrzeganie jakości usług gastronomicznych w kontekście ochrony konsumentów ... 96
1. Jakość usług – pojęcia, uwarunkowania i modele ... 96
2. Jakość usług gastronomicznych ... 106
3. Wyniki działań kontrolnych na rynku usług gastronomicznych ... 123
4. Poziom ochrony konsumentów na rynku usług gastronomicznych w opinii respondentów ... 126

Podsumowanie ... 137

Bibliografia ... 141
Aneks ... 151
Osoby zainteresowane tą pozycją kupowały również:
Dietoterapia 1

Dietoterapia 1

cena 35,00 zł
więcej
Podobne
Ochrona konsumentów korzystających z usług - wybrane zagadnienia
cena 15,00 zł
do koszyka
Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych

Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych

ISBN: 978-83-7583-361-4
,
stron: 188
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Zarządzanie finansami przedsiębiorstw hotelarskich i gastronomicznych

Zarządzanie finansami przedsiębiorstw hotelarskich i gastronomicznych

ISBN: 978-83-7583-743-8
,
stron: 294
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
Rynek usług spedycyjnych - uwarunkowania ekonomiczno-technologiczne rozwoju

Rynek usług spedycyjnych - uwarunkowania ekonomiczno-technologiczne rozwojupropozycja

ISBN: 978-83-7583-640-0
,
stron: 136
,
oprawa miękka
cena 20,00 zł
Ekonomiczno-organizacyjne uwarunkowania towarowego rynku usług transportowych
cena 25,00 zł
Ochrona krajobrazu

Ochrona krajobrazupropozycja

ISBN: 978-83-7583-331-7
,
stron: 268
,
oprawa twarda
cena 45,00 zł
do koszyka
Ochrona zdrowia konia

Ochrona zdrowia koniapropozycja

ISBN: 978-83-8237-074-4
,
stron: 112
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
do koszyka
Ochrona drewna - surowca i materiału wyd. III

Ochrona drewna - surowca i materiału wyd. IIIpropozycja

ISBN: 978-83-8237-078-2
,
stron: 394
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
do koszyka
Ochrona środowiska - współczesne problemy

Ochrona środowiska - współczesne problemy

ISBN: 978-83-7583-667-7
,
stron: 324
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
Ochrona konsumenta na rynku żywności

Ochrona konsumenta na rynku żywnościpropozycja

ISBN: 978-83-7583-049-1
,
stron: 148
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

ISBN: 978-83-7583-513-7
,
stron: 192
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Handel detaliczny żywnością w Polsce

Handel detaliczny żywnością w Polsce

ISBN: 978-83-7583-251-8
,
stron: 196
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
do koszyka
Uwarunkowania rozwoju rynku wołowiny w Polsce

Uwarunkowania rozwoju rynku wołowiny w Polsce

ISBN: 978-83-8237-102-4
,
stron: 124
,
wersja elektroniczna
cena 25,00 zł
Dzieje poznania chorób roślin w Polsce

Dzieje poznania chorób roślin w Polscepropozycja

ISBN: 978-83-7583-703-2
,
stron: 638
,
oprawa twarda
cena 60,00 zł
Tendencje rozwojowe popytu i podaży żywności w Polsce

Tendencje rozwojowe popytu i podaży żywności w Polsce

ISBN: 978-83-7583-491-8
,
stron: 186
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
do koszyka
Problemy rozwoju turystyki edukacyjno-kulturowej w Polsce i na świecie. Tom IX
cena 40,00 zł
do koszyka
Problemy rozwoju turystyki edukacyjno-kulturowej w Polsce i na świecie. Tom XI
cena 40,00 zł
do koszyka
NEWSLETTER
Aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach Wydawnictwa, wpisz się na listę:
>
WYDAWNICTWO
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
W WARSZAWIE

ul. Nowoursynowska 161
02-787 Warszawa
(budynek nr 48 - Biblioteka Główna SGGW)

e-mail: wydawnictwo@sggw.edu.pl

więcej »
opracowanie: Prekursor